Avocatul poporului cheamă protestatarii să manifesteze pașnic

Avocatul poporului cheamă autoritățile statului, precum și organizatorii manifestațiilor din 26 august la responsabilitate şi corectitudine în asigurarea dreptului la întruniri. Ombudsmanul se adresează membrilor şi simpatizanţilor formațiunilor politice și mișcărilor obștești care vor protesta să-şi exercite dreptul la întrunire paşnic, transmite IPN.

mihail-cotorobai

Mihail Cotorobai. Foto: ombudsman.md

Avocatul poporului îndeamnă persoanele implicate în aceste manifestații, dar și oponenții acestora să demonstreze respect și toleranță față de orice ființă umană, indiferent de viziunile politice pe care le au. Dialogul civilizat, cu excluderea intimidărilor, este o condiție definitorie pentru libera întrunire, o premisă importantă pentru asigurarea schimbului liber de idei, opinii și o garanție a respectării principiilor democratice și a statului de drept, subliniază Mihail Cotorobai.

Ombudsmanul accentuează că nu este exclus ca o anumită manifestaţie să nemulţumească alte persoane ostile ideilor sau revendicărilor pe care le susţin organizatorii acelei manifestaţii. Cu toate acestea, într-o democraţie, dreptul de a contramanifesta nu poate să meargă până la a paraliza dreptul de a manifesta.

Avocatul poporului se adresează autorităților să asigure toate condițiile necesare pentru exercitarea neîngrădită a dreptului la întruniri, prin garantarea ordinii publice, a securității manifestanţilor în cadrul legii, cu excluderea violenţelor şi brutalităţilor, a tentativelor de a fi create impedimente pentru deplasarea persoanelor din alte localități ale țării la acțiunile de protest.

Mihail Cotorobai își anunță intenția de a monitoriza desfășurarea acțiunilor de protest din 26 august. La fel, precizează că orice fapte, acțiuni, inacțiuni sau încălcări ale dreptului la întrunire îi pot fi aduse la cunoștință la numărul de telefon: 060002641 sau la adresa electronică: secretariat@ombudsman.md.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.