Năstase a îndemnat Kievul „să nu se implice în lupta dintre regimul de la Chișinău și opoziție”

Președintele Platformei „Demnitate și Adevăr” (DA), Andrei Năstase a îndemnat autoritățile din Ucraina „să nu se implice în lupta dintre regimul de la Chișinău și opoziție”.

Andrei Nastase

Andrei Năstase. Foto: diez.md

Năstase a scris pe pagina sa de Facebook că a transmis o scrisoare deschisă președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, în care îi relatează despre reținerea la frontieră a activistului DA Ruslan Verbițchi, în a cărui mașină au fost găsite 60 de cartușe pentru un „Kalashnikov”.

Liderul DA consideră că în preajma protestului din 26 august, guvernarea și-a pus în aplicare întreg arsenalul de mijloace de obstrucționare, de intimidare a participanților și de discreditare a organizatorilor.

„La intrarea în Ucraina, unul dintre activiștii noștri a fost reținut, la el s-ar fi găsit 60 de cartușe pentru pistol-mitralieră „kalashnikov”. Domnule președinte, această acțiune nu numai că aruncă o umbră asupra reputației Dvs., în condițiile în care mulți experți și ziariști continuă să sublinieze că Dvs. vă conformați cererilor lui Pahotniuc la primul apel. Acest truc ridicol face ca întreaga Ucraina să fie ridicolă. Nimeni nu poate explica rațional necesitatea de a importa, în țara în care este un conflict activ și o mulțime de armament, 60 de cartușe din Moldova”, se menționează în scrisoare.

Năstase consideră că „la fel ca de fiecare dată, în preajma protestelor organizate pe parcursul ultimilor trei ani, mașinăria propagandistică a primit comanda și tirajează informaţii false și denigratoare menite să sperie populația și să o determine să nu iasă la protest”.

„Din conținutul acestor știri false nu lipsesc termeni precum arme, agenți străini, violență, muniție, „Kalashnikov”. Sper că incidentul de la vamă a avut loc fără participarea conștientă a agențiilor de aplicare a legii din Ucraina, iar agențiile de informații vor înțelege rapid esența acestei provocări a colegilor din Moldova, dintre care unii execută ordine penale”, a menționat Năstase.

Năstase a precizat că asta nu ar fi prima dată când structurile din Ucraina l-ar fi ajutat pe Plahotniuc. El a menționat că aceasta este a doua scrisoare pe care i-o trimite lui Poroșenko, prima fiind expediată în campania electorală pentru alegerile prezidențiale în 2016.

„La acel moment am fost informat prin telefon de la Odessa despre un presupus caz penal, în care am calitatea de martor. Și asta în ciuda faptului, că nu am avut niciodată afaceri în Ucraina, iar activitatea mea de avocat nu a fost niciodată legată de țara dumneavoastră. Trebuie menționat faptul că, după acest apel, agențiile ucrainene de aplicare a legii nu au mai întreprins alte acțiuni. Nu știu care a fost cauza – scrisoarea deschisă adresată președintelui Ucrainei sau faptul că mi-am retras candidatura în beneficiul unui alt candidat proeuropean”, susține Năstase.

Liderul DA i-a scris președintelui ucrainean și despre protestul de duminică, invalidarea alegerilor din Chișinău și l-a asigurat de atitudinea sa prietenoasă față de Ucraina. În același timp, în scrisoarea postată pe pagina sa se menționează că aceasta urmează a fi expediată instituțiilor diplomatice acreditate în țară și instituțiilor internaționale în drepturile omului.

Infotag

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Mai bine sa se implice Rusia, ca e mai aproape de Nastase si Sandu ))))

    Apreciază

  2. Năstase e debil cu totul?! S-a apucat deja și Ucraina să atace?! Or omul ăsta vrea să fie revoluționarul lumii?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.