Numărul pensionarilor s-a redus, mărimea pensiilor a crescut

La 1 iulie, mărimea medie a pensiei în Moldova constituia 1658,68 lei ($99) şi s-a majorat de la începutul anului cu 131 lei ($7,7), iar numărul beneficiarilor acesteia s-a diminuat de la 716 mii la 714,7 mii.

Pensionari

Foto: pensiata.ro

Potrivit datelor Casei Naţionale de Asigurări Sociale, citate de Infotag, peste 534,6 mii de persoane beneficiază de pensie pentru limită de vârstă (în medie 1587 lei), iar 126,9 mii – pensie de dizabilitate (1245 lei).

Cele mai mari pensii – 8 157 lei – le au „unele categorii de angajaţi din aviaţia civilă” (579 persoane), iar cele mai mici pensii sunt cele de urmaş – 825 lei (peste 12 mii persoane).

La începutul lunii iulie, de alocaţii sociale de stat beneficiau peste 61,7 mii de persoane. Mărimea alocaţiilor variază de la 204 lei pentru persoanele care au atins vârsta de pensionare până la 700 lei pentru persoanele cu dizabilităţi în vârstă de până la 18 ani.

Indemnizaţia pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani pentru persoanele asigurate echivalează cu 1419 lei, iar pentru persoanele neasigurate – 540 lei. De asemenea, statul achită indemnizaţia unică la naşterea copilului în mărime de 5645 lei.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.