Studenții Academiei „Alexandru cel Bun” au jurat credință Patriei

Studenţii anului I ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au depus vineri, 24 august, jurământul militar. Cu acest prilej, la sediul instituţiei a avut loc o ceremonie, cu participarea conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, părinţilor şi rudelor tinerilor.

Juramant_militari

Foto: army.md

Prezent la eveniment, ministrul Apărării Eugen Sturza i-a felicitat pe tineri, menţionând că alegerea pe care au făcut-o este una curajoasă.

„Aţi ales o profesie deloc uşoară, dar, în acelaşi timp, plină de provocări. Sunteţi o valoare pentru Armata Naţională, pentru că de voi depinde activitatea instituţiei de apărare şi de voi depinde cum se vor valorifica tradiţiile militare în Armata Naţională. Ne dorim o armată nouă, profesionistă, modernă, capabilă să-şi îndeplinească misiunea. Iar voi, studenţii de azi — militarii de mâine, vă regăsiţi printre cei care contribuie zi de zi la realizarea acestui obiectiv”, a spus Eugen Sturza.

Potrivit locţiitorului rectorului Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Gheorghe Ţurcanu, în anul de studii 2018-2019, în instituţia de învăţământ au fost admişi 50 de tineri, dintre care 9 fete, la specialităţile infanterie, artilerie, comunicaţii şi informatică.

Sursa citată a adăugat că studenţii au urmat, în perioada 23 iulie-24 august curent, un curs de integrare militară, în cadrul căruia au studiat tactica generală, instrucţia tragerii, regulamentele militare, instrucţia de front, pregătirea de geniu şi pregătirea medico-militară, iar la final au executat trageri la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

De notat că studiile la AMFA durează trei ani. Studenţii militari beneficiază de instruire, cazare, echipament şi alimentare gratuite.

La finalizarea studiilor, absolvenţilor li se acordă gradul primar al corpului de ofiţeri „locotenent”, permis de conducere categoria „B”, precum şi loc de serviciu în Armata Naţională.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.