Drumul Crucii a pornit de la Chișinău și va finaliza la Răciula

Câteva sute de credincioşi s-au rugat Maicii Domnului şi au mers pe jos 60 de kilometri. Al cincilea an consecutiv, enoriaşii participă la tradiţionalul Drum al Crucii, organizat de către Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove. Pelerinajul a pornit de la Chişinău şi se va finaliza astăzi la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din satul Răciula, raionul Călăraşi.

Drumul Crucii

Deşi au parcurs pe jos mai mulţi kilometri pe o căldură insuportabilă, oamenii spun că temperaturile înalte şi distanţa nu-i sperie. Nici familiile care au copii mici nu au rămas acasă.

„Ne rugăm pentru sănătatea şi mântuirea creştinilor, pentru putere şi răbdare la toţi, ca Dumnezeu să ocrotească şi să păzească Moldova de toate năpastele, relele”. „Ne rugăm pentru sănătate, pentru pace în ţară, pentru pâine, pentru ploaie pământului”, spun oamenii.

„Ne rugăm pentru ca Dumnezeu să ne ierte păcatele noastre, să ne dăruiască credinţă dreaptă, fapte vrednice, pace în casele şi sufletele noastre, în ţara noastră”, a declarat preotul Gheorghe de la Biserica „Sfinţii Moldovei”.

Mai mulţi enoriaşi au spus că participă la acest pelerinaj deoarece sunt în post şi se pregătesc sufleteşte să întâmpine sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din 28 august.

„Este de fapt un drum al pocăinţei, pentru că suntem în postul Adormirii Maicii Domnului şi este un post care presupune la pocăinţă pentru iertarea păcatelor”. „Suntem în acest Drum al Crucii cu nădejdea şi cerinţa la Dumnezeu, să ne întărească în aceste vremuri. Să ne ajute, să ne ierte păcatele şi să ne pregătim către marea sărbătoare a Maicii Domnului”.

Postul Adormirii Maicii Domnului sau al Sfintei Mării, cunoscut şi sub denumirea de „Paştele din vară”, aminteşte credincioşilor despre virtuţile alese ale Sfintei Fecioare şi de postul cu care ea însăşi, după tradiţie, s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.