Marșul Centenar a pornit de la Iași spre Prut

Marşul Centenar a pornit de la Iaşi spre Prut, după sfârşitul Conferinţelor Congresului Reîntregirii Neamului, care s-au desfăşurat între 25 şi 26 august.

Marsul Centenar

Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului care au parcurs 1200 de km participă în cadrul Marșului, printre care primarii din cadrul Ligii Aleșilor locali unioniști, oficiali din cadrul Primăriei municipiului Iasi, dar și participanții din cadrul lucrărilor conferințelor Congresului Reîntregirii Neamului, potrivit InfoPrut.ro.

În a doua zi a Congresului Reîntregirii Neamului, duminică, 26 august, participanţii la eveniment au semnat o declaraţie solemnă dedicată Anului Centenar.

De asemenea, s-a decis ca Anul Centenar să fie prelungit și în 2019.

În 2018, nu s-a reușit organizarea unui număr suficient de acțiuni pentru a marca Anul Centenar. Astfel, acțiunile concrete vor fi stipulate în cadrul următoarelor Conferințe ale Congresului Reîntregirii Neamului din lunile octombrie și noiembrie.

În Marșul Centenarului, oamenii de toate vârstele și toate categoriile socio-profesionale din cele două state au străbătut succesiv 11 etape a câte cinci zile și au înmânat sub forma unei ștafete Flacăra Unirii.

Reprezentanții din 1.000 de localități ale României și Republicii Moldova urmează să treacă Prutul pe la Podul Feroviar de la Ungheni. Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.