Poliția precizează că a acționat conform legii când a evacuat protestatarii

Poliția precizează că a acționat în strictă conformitate cu imperativele legii în această dimineață, când a evacuat forțat protestatarii din preajma monumentului domnitorului Ștefan cel Mare. Într-un comunicat de presă postat pe pagina web a Inspectoratului General al Poliției se menționează că manifectanții au fost somați atât verbal, cât și sonor să-și sisteze temporar acțiunea, dar nu s-au conformat, transmite IPN.

Proteste_PMAN_

 

Potrivit IGP, la cerința aurorităților municipale, poliția a cerut persoanelor aflate în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare să-și sisteze temporar manifestația, având la bază o dispoziție a Primăriei municipiului Chișinău din 24 august, cu privire la limitarea temporară a accesul publicului în anumite locuri în ziua de 27 august. Astfel, atât organizatorilor, cât și participanților li s-a adus la cunoștință depre necesitatea de suspendare temporară a manifestărilor publice.

Poliția mai spune că participanților li s-a acordat timp de a părăsi perimetrul indicat. Întrucât nu s-au conformat, au fost impuse măsuri legale de dispersare. Poliția a acționat proporțional, astfel participanții au fost reamplasați temporar în perimetrul str. Bănulescu-Bodoni cu bd. Ștefan cel Mare.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.