Confruntări violente la granița dintre două țări

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte nouă rănite în confruntări la graniţa dintre Afganistan şi Tadjikistan, au anunţat luni oficiali afgani.

Mitraliere_arme_talibani.png

Foto: defenseromania.ro

Printre cei ucişi s-au aflat doi cetăţeni tadjici care se aflau în partea lor de frontieră atunci când bărbaţi înarmaţi au trecut din Afganistan şi au tras asupra maşinii lor duminică, potrivit oficialilor tadjici. Atacatorii s-au retras apoi în cartierul Darqad din Afganistan, unde poziţiile lor au fost bombardate de elicoptere de atac, potrivit unor oficiali afgani.

Cel puţin şase dintre atacatori au murit. Khalil Asir, un purtător de cuvânt al poliţiei din Takhar, nord-est, a spus că atacatorii erau talibani. Dar Mir Ahmad Qasim, un membru al consiliului local, a declarat că bărbaţii înarmaţi erau traficanţi de droguri care transportau ilegal narcotice peste graniţă, în Tadjikistan. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a negat de asemenea implicarea talibanilor în atac, spunând că este vorba de traficanţi de droguri şi că talibanii nu au nimic de-a face cu aceasta. Ambii oficiali au menţionat că zona de pe partea afgană a frontierei se află sub controlul talibanilor

Oficiali afgani au afirmat anterior că loviturile aeriene au fost lansate de tadjici sau de forţe aeriene ruse. Ministerul rus al Apărării a precizat însă într-un comunicat că nu a lansat nicio misiune aeriană în zonă şi că informaţiile afgane „nu au nimic de-a face cu realitatea”.

Armata tadjică a negat de asemenea lansarea unor astfel de atacuri. Confruntările cu traficanţi de droguri care trec frontiera dintre Afganistan şi Tadjikistan sunt frecvente, dar se întâmplă foarte rar ca talibanii să se implice în confruntări de partea tadjică, notează dpa.

defenseromania.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.