Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău regretă situația creată zilele trecute la frontiera moldo-română, în urma căreia „un grup de cetățeni români au intrat cu întârziere în R. Moldova”.

maeie

Foto: noi.md

MAEIE precizează că este vorba de un caz izolat, care „a avut loc din cauza dificultăților de ordin tehnic în Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră, precum și al comportamentului inadecvat al unor cetățeni”.

MAEIE reiterează pe această cale ferma hotărâre de a respecta neabătut angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și normele internaționale în vigoare privind libera circulație a cetățenilor.

În același context, MAEIE subliniază că nu există nici un motiv pentru a îngrădi sau limita accesul cetățenilor din România, cu care Republica Moldova are o cooperare excelentă în toate domeniile, inclusiv în cel frontalier.

R. Moldova apreciază în mod deosebit nivelul relațiilor dintre cele două țări și își exprimă întreaga disponibilitate de a aprofunda și diversifica această colaborare în spiritul valorilor europene comune.


„Mai puțin domnul Simion George” // Precizările Poliției de Frontieră privind interdicția aplicată participanților la Marșul Centenarului

Reclame