O serie de evenimente culturale dedicate Zilei Limbii Române, marcată pe 31 august, vor avea loc mâine în Chișinău, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Limba Romana

Foto: emigrantul.it

Manifestările vor începe la ora 10:00 cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt și pe Aleea Clasicilor, unde va avea loc și o manifestare literar-artistică „La început a fost cuvântul…”.

În Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un spectacol organizat de Pretura sectorului Buiucani – „Al mamei dulce grai…”, care va începe la ora 11:00. Acesta va fi urmat de un spectacol coregrafic realizat de Asociaţia Dansului Modern.

Pe parcursul zilei, au fost anunțate evenimente culturale și în Scuarul din strada Miron Costin, în Scuarul Centrului Comercial „UNIC”, precum și depuneri de flori și un spectacol literar-muzical la bustul poetului Alecu Russo de pe strada care îi poartă numele, din sectorul Ciocana al capitalei.

Începând cu ora 18:00, va începe concertul dedicat Sărbătorii „Limba noastră cea română”, în Piața Marii Adunări Naționale.

Reclame