UE va susține modernizarea rețelei de iluminare publică din Călărași

Mai multe zone din oraşul Călăraşi sunt supuse în premieră unui audit energetic. Este vorba de sectoarele în care vor fi instalate reţele de iluminare publică, în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană.

Calarasi_iluminare

Foto: moldpres.md

Primele acţiuni de audit energetic au fost examinate recent, la Primăria Călărași. La şedinţă s-a discutat situația actuală a sistemului de iluminat public pe o lungime de 48 km, străzile care urmează să fie conectate și cerințele tehnice impuse pentru corpurile de iluminat.

Potrivit Primăriei orașului Călărași, la licitația pentru realizarea auditului energetic au participat două companii, fiind desemnată o întreprindere, creată în 2011 şi care este printre primele firme care au adus tehnologia LED la standarde europene în R. Moldova.

„Am decis să desfășurăm acest audit energetic pentru a cunoaște cu exactitate situația actuală a sistemului de iluminat public și a înțelege cum să implementăm cu succes lucrările prevăzute de proiect”, a menționat Nicolae Melnic, primarul orașului Călărași.

Raportul final de audit energetic și proiectul tehnic de execuție pentru măsurile de modernizare și eficientizare energetică a sistemului de iluminat public în orașul Călărași vor fi gata în luna septembrie a anului curent.

Proiectul „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”, realizat de Primăria orașului Călărași, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”, a fost lansat în iarna acestui an și are o perioadă de implementare de 30 de luni. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Convenţia primarilor – proiecte demonstraționale”. Potrivit expertului în domeniul energetic din cadrul IDIS „Viitorul”, Ion Muntean, în orașul Călărași vor fi înlocuite 500 corpuri de iluminat, iar proiectul de eficiență energetică va asigura o economie reală de 6 500 euro/an și va permite reducerea emisiilor de CO2 și a costurilor de întreținere și exploatare.

Moldpres

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.