În loc să sărbătorească, unioniștii protestează în centrul Chișinăului

În loc să sărbătorească sâmbătă, 1 septembrie, ajungerea la Chișinău a Flăcării Unirii, organizatorii Marii Adunări Centenare declară că sunt nevoiți să protesteze, după ce, la intrarea în Chișinău, poliția a blocat accesul a trei autocare cu materiale informative despre unire, care se îndreptau către Piața Marii Adunări Naționale, la manifestarea preconizată să aibă loc începând cu ora 12.00, transmite IPN.

Unirea Basarabiei cu Romania

Foto: gandul.info

Aproape 200 de persoane care au mers, din 1 iulie, 1300 km în cadrul acțiunii Marșul Centenarului, de la Alba Iulia până la Chișinău, au adus Flacăra Unirii în PMAN, iar evenimentul urma să fie sărbătorit ținându-se discursuri.

Președintele Mișcării civice „Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu, a spus că ceea ce face guvernarea este rușinos. El a mulțumit participanților la Marșul Centenarului, care, timp de două luni, au mers pe jos, prin ploi și arșiță.

Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, a declarat în deschiderea evenimentului că abuzurile împotriva unioniștilor au început încă acum câteva zile la vamă, când pentru 24 de ore participanților la marș le-a fost interzis să treacă frontiera. Ulterior, accesul le-a fost permis, nu și liderului grupului de participanți, George Simion, căruia i-a fost aplicată o nouă interdicție de a intra în Republica Moldova.

Potrivit lui Constantin Codreanu, guvernanții de la Chișinău procedează astfel deoarece le este frică de unirea Republicii Moldova cu România. Unirea ar însemna pentru ei pierderea privilegiilor și un bilet direct la pușcărie.

Participanții au decis să se îndrepte într-un marș către locul aflării autocarelor pentru a desfășura o acțiune de protest acolo, după care vor reveni în PMAN.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.