IGP despre incidentele de la Marșul Centenarului: Acțiunile polițiștilor s-au încadrat complet în normele legale

În legătură cu manifestația de sâmbătă, 1 septembrie, privind Marșul Centenarului, organizat de un grup de cetățeni moldoveni și români, Inspectoratul General al Poliției (IGP) vine cu precizări pe marginea cazurilor de încălcare a legii, pentru a informa corect opinia publică și a contracara manipulările inacceptabile apărute în spațiul public.

IGP_politia

Foto: igp.gov.md

Potrivit Poliției, participanții la eveniment, contrar prevederilor declarației prealabile, intenționau să aducă mijloacele de transport în PMAN, lucru care este inacceptabil în timpul manifestărilor din motive de securitate, dar și pentru a nu perturba traficul în zonă. Manifestanții însă au încercat să forțeze autoritățile să le permită accesul, manifestând un comportament agresiv în repetate rânduri.

Din imaginile video apărute în spațiul public, se vede cum participanții au blocat un drum public, lucru ilegal și care îngrădește dreptul la libera deplasare a altor cetățeni.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederilor legale, polițiștii au somat manifestanții să deblocheze traseul, iar după aceasta au evacuat silit persoanele de pe partea carosabilă pe acostament.

Toate acțiunile polițiștilor s-au încadrat complet în normele legale și s-au făcut după nenumărate discuții cu manifestanții, oferindu-le posibilitatea să intre benevol în legalitate, dar aceștia au refuzat, subliniază sursa citată.

Poliția reiterează că asigură securitatea oricărei manifestări și respectă dreptul la libera exprimare, dar nu va accepta ca legea să fie încălcată și va interveni de fiecare dată prompt pentru respectarea ei.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.