De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii august, au fost înregistrate 177 de cazuri confirmate de rujeolă. Recent, au fost înregistrate şapte cazuri suspecte noi, la Ocniţa. Pe întreg teritoriul ţării se menţine Codul portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei.

rujeola

Foto: ipn.md

Agenția Națională pentru Sănătate Publică menționează că o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri s-a atestat pe parcursul lunii august, fiind înregistrate 140 de cazuri confirmate, iar alte 83 de cazuri suspecte sunt în proces de investigare.

Teritoriile afectate de rujeolă în ultima săptămână sunt: Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Hâncești, Cantemir și Ocnița.

În prag de an școlar, Direcția generală educație, cultură, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău a solicitat identificarea copiilor nevaccinați din instituțiile de învățământ și a copiilor care necesită revaccinare. Admiterea copiilor în colectivități și instituții educaționale și de recreere este condiționată de vaccinare pentru a preveni apariția bolii.

Reclame