Luna august, cea mai solicitată perioadă la trecerea frontierei de stat

În perioada minivacanței (25 august – 2 septembrie) polițiștii de frontieră au înscris un flux de 767.433 de traversări persoane, dintre care 464.952 de traversări ale cetățenilor moldoveni și 302.481 de traversări ale străinilor.

Frontiera

Foto: border.gov.md

În perioada vizată, frontiera a fost tranzitată de 160 673 ori de mijloacele de transport, dintre care un număr mai mare de mașini înmatriculate în R.Moldova – 85.493 de traversări. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, în special punctul de trecere Leușeni. Printre cele mai tranzitate puncte de trecere se numără Chișinău-Aeroport, Otaci, Tudora, Sculeni, Cahul, dar și Giurgiulești-Galați.

Cu referire la datele statistice în cele trei luni de vară, la fel frontiera cu România rămâne a fi cea mai tranzitată, înregistrându-se un număr de 3.005.875 de traversări persoane. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut numărul este în creștere cu 14,4%. În punctele de trecere, situate la granița cu Ucraina, polițiștii de frontieră au notificat 2.828.725 de traversări persoane, de asemenea în creștere cu 2,5% față de anul precedent. În Aeroportul Internațional Chișinău s-au înregistrat 1.002.400 de traversări persoane.

În luna august s-au semnalat cele mai multe traversări ale frontierei de stat, fiind perioade în care se prezenta la frontieră (PTF comun Palanca) un număr mare de călători într-un timp foarte scurt, iar acest fapt condiționa de multe ori formarea rândurilor fie la intrarea sau la ieșirea din țară. Precizăm că de la an la an numărul de traversări a frontierei în luna august este în creștere – 2.659.824 de treceri persoane, mai mult cu 9,8% față de anul trecut.

Totodată, data de 19 august a.c. a fost ziua cu cele mai multe traversări ale frontierei de stat, consemnat un flux de 102.678 de treceri ale persoanelor și 20.855 de traversări mijloace de transport.

Amintim că în perioada estivală, angajații Poliției de Frontieră au activat la capacitate maximă, desfășurând diferite acțiuni care au avut menirea să simplifice procedurile de control, să evite aglomerările și să ofere confort persoanelor, la traversarea frontierei de stat.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.