Numerele de înmatriculare neutre pot fi obținute în baza unui nou formular

Vehiculele introduse după data de 24 aprilie 2018 pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender, cu excepţia localităţilor Cocieri, Corjova, Coşniţa, Doroţcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, Pohrebea, Vasilievca din raionul Dubăsari pot fi înmatriculate la subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice, pentru obţinerea plăcilor cu număr de înmatriculare neutru, fără achitarea drepturilor de import, însă cu prezentarea obligatorie a actelor vamale.

Numere neutre_formular

Foto: customs.gov.md

Condițiile care urmează a fi respectate sunt prevăzute de Legea nr. 170/2018 ”cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport şi modificarea unor acte legislative”, care intră în vigoare la 1 septembrie a.c.

Formularele sunt valabile pentru mijloacele de transport clasificate la pozițiile tarifare 8703, 8716 și 8711, conform termenelor de exploatare prevăzute de art. 20 al Codului Vamal al RM.

Vămuirea respectivelor unități de transport se va efectua prin perfectarea unui nou formular tipizat TV-24. Documentul va fi eliberat la posturile vamale interne de control (PVIC) și la punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene de pe segmentul transnistrean.

Pentru obținerea formularului TV-24, solicitanții vizați de legea sus-menționată vor trebui să prezinte actele confirmative ce atestă domiciliul persoanei și dreptul de proprietate, precum și o declarație pe proprie răspundere cu privire la veridicitatea datelor prezentate în documentele anexate.

De obligativitatea prezentării actelor vamale la Agenția Servicii Publice pentru obținerea numerelor neutre sunt exonerate persoanele care au avut în proprietate vehicule până la data de 24 aprilie 2018. Tot pentru această categorie este exclusă și condiția privind termenul de exploatare.

Numerele neutre de înmatriculare sunt destinate mijloacelor de transport din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender în vederea admiterii acestora în traficul rutier internațional.

Mai multe detalii privind condițiile care trebuie întrunite pentru obținerea actului vamal puteți afla apelând Call Center-ul Serviciului Vamal la numărul de telefon +373 22 574 111.

Reclame


Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.