În perioada 27 august – 2 septembrie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 355 milioane de lei, fiind perfectate per total 8.475 de declarații vamale.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 231 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova al autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenului de tranzit, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, țigarete, textile pentru casă, instrumente și consumabile stomatologice, piese auto uzate etc). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 9 procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 44.183 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 120.995 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 25.179 și respectiv 14.889 de traversări.

Reclame