Expertă ONU: Felul în care Facebook definește terorismul ajută guvernele să reducă la tăcere vocile critice

Fionnuala Ni Aolain, o expertă ONU privind drepturile omului, a făcut apel către Facebook să îşi limiteze definiţia privind terorismul pentru a nu a mai permite guvernelor să reducă la tăcere grupările de opoziţie legitime, scrie Reuters.

Facebook

„Folosirea unei definiţii atât de largi este îngrijorătoare având în vedere numărul de guverne care caută să catalogheze drept terorism diferite forme de rebeliune sau opoziţie”, a afirmat Ni Aolain în scrisoarea sa adresată fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg.

În scrisoare se arată că Facebook nu ia în considerare grupările rebele înarmate care respectă dreptul internaţional. Ea nu a oferit exemple, dar guvernele care se confruntă cu o opoziţie înarmată, precum în Siria, cataloghează de obicei toţi oponenţii ca fiind terorişti, chiar dacă alte ţări nu sunt de acord.

Ni Aolain a salutat „rolul important pe care Facebook îl joacă în depistarea activităţii teroriste online”, dar a precizat că nu trebuie să intervină în drepturile omului şi ar trebui să se asigure că există o modalitate de a contesta deciziile greşite luate împotriva utilizatorilor.

Definiţiile largi şi imprecise privind terorismul ar putea duce la „o implementare discriminatorie, cenzură şi interzicerea arbitrară a accesului la serviciile Facebook”, a avertizat Ni Aolain.

News.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.