Liderul fracțiunii parlamentare a PDM, Marian Lupu, apreciază „înalt” și susține „promptitudinea și corectitudinea” implicării organelor de drept în cazul recentelor incidente de la Marșul Centenarului, organizat de către promotorii unirii R. Moldova cu România.

Marian Lupu

Marian Lupu. Foto: pdm.md

„Apreciez înalt și susțin promptitudinea și corectitudinea implicării organelor de drept în cazul ultimelor evenimente legate de acțiunile grupurilor unioniste. Sau este inadmisibil ca anumite organizații sau grupuri de interes să acționeze pe teritoriul altui stat făcând abstracție de legislația, suveranitatea și nu în ultimul rând de interesul național al acestuia.

Apreciez de asemenea și poziția oficială a Ambasadei României la Chișinău, ori anumite grupuri sau acțiuni civile nu pot fi motiv de tensiune și neînțelegere între două state care au mai multe proiecte de viitor și interese comune.

Niciun stat în lume, nicio democrație suverană nu va admite pe teritoriul său manifestații antistatale, propagarea ideilor care duc la pierderea suveranității sau statalității. Asemenea acțiuni sunt clar ilegale și nu pot fi tolerate.

Republica Moldova, place asta sau nu unor grupuri de interes, nu este colonie și nu are metropole, ci este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil, cu istorie, trecut și viitor, cu instituții de stat și cetățeni care cred în Republica Moldova și reprezintă viitorul țării și națiunii noastre”, a scris Marian Lupu pe pagina sa de Facebook.

Reclame