Dodon ar putea participa pe lista PSRM la parlamentare

Preşedintele, Igor Dodon ar putea participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe listele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Anunţul a fost făcut astăzi de către Dodon după şedinţa Consiliului Republican al PSRM.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„Examinez posibilitatea să particip pe lista partidului la următoarele alegeri parlamentare, pentru că un președinte fără suportul majorității parlamentare nu poate să-și îndeplinească eficient toate atribuțiile. În 2016, cetățenii m-au susținut la alegeri prezidențiale, însă oponenții mi-au scos toate pârghiile”, a declarat președintele, potrivit trm.md.

Dodon a reiterat că PSRM urmărește obținerea majorității parlamentare.

„Sarcina noastră este să obținem majoritatea voturilor, susținerii populației și să învingem în majoritatea circumscripțiilor electorale. De sâmbătă, începem acțiuni în cadrul cărora vom alege care vor fi candidații pe liste”, a adăugat Dodon.

El a precizat că legislația în vigoare permite președintelui și premierului să participe în campanii electorale, fără a fi suspendați din funcții.

De asemenea, președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat pentru presă că fracțiunea Socialiștilor a adunat peste 700 de mii de semnături pentru schimbarea sistemului de guvernare din republică parlamentară în republică prezidențială.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.