Jurist: Cetățenii turci expulzați din RM sub identități false își vor vedea sfârșitul vieții în detenție

Cei șapte cetățeni turci, printre care şase manageri și profesori ai Liceului moldo-turc „Orizont”, au fost expulzați din R. Moldova sub identităţi false şi au fost duşi într-un penitenciar de lângă orașul Istanbul. Despre aceasta scrie pe o reţea de socializare consilierul juridic al liceului, Natalia Guma, citată de IPN.

sis

Foto: sputnik.md

Natalia Guma spune că a avocatul din Turcia al cetăţenilor explulzaţi a luat legătura cu administraţia liceului şi în câteva secunde a reuşit să spună unde se află aceştia. Actele originale, permisele de ședere, documentele temporare de identitate ale acestora au rămas în R. Moldova, la familiile lor.

„Din moment ce au ajuns pe mâna dictatorului turc, aceşti cetăţeni care au trăit în Republica Moldova 20-25 de ani, căsătoriţi cu cetăţeni ai Republicii Moldova, își vor vedea sfârșitul vieții în detenție, deoarece nimeni nu rezistă la torturile care se aplică faţă de ei şi se sting din viaţă”, a scris Natalia Guma.

Șapte cetățeni străini au fost declarați joi, 6 septembrie, indezirabili și expulzați de pe teritoriul R. Moldova. Potrivit SIS, cei șapte sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă, despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări.

În după amiaza zilei de ieri, 7 septembrie, profesorii și părinții Liceului moldo-turc „Orizont” au protestat în fața Parlamentului. Participanții la acțiune au solicitat autorităților explicații cu privire la motivul reținerii, care, potrivit lor, a avut loc cu încălcarea gravă a garanțiilor procedurale de azil. La fel, le solicită informații concrete și dovezi că cei reținuți ar fi adepți ai unei grupări extremiste și teroriste.Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.