Pavel Filip: „Aceste servicii să ajungă în fiecare localitate din țară, la fiecare cetățean”

Problema aprovizionării insuficiente cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova a fost discutată ieri în cadrul unei ședințe de lucru la Guvern, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip. În prezent, doar 53% din populația ţării este conectată la apeduct cu apă potabilă și apă tehnică. Un număr şi mai mic – circa 23% au acces la rețelele de canalizare.

apa-robinet

Foto: someseanul.ro

Premierul Pavel Filip s-a arătat îngrijorat de aceste cifre, menţionând că este inadmisibil ca în secolul XXI oamenii să nu aibă acces la apa potabilă de calitate.

„Când vorbim despre cele trei priorități ale Guvernului, printre care este şi infrastructura, ne referim nu doar la infrastructura drumurilor, dar avem în vedere și accesul la apă și canalizare. Sarcina noastră este ca aceste servicii să ajungă în fiecare localitate din țară, la fiecare cetățean”, a menționat prim-ministrul.

Pavel Filip a cerut responsabililor din domeniu să elaboreze în cel mai scurt timp un master-plan pe țară privind aprovizionarea cu apă și canalizare şi să facă inventarierea tuturor rețelelor de apă și canalizare. Totodată, urmează a fi reorganizată Agenția „Apele Moldovei”, astfel încât să fie posibilă centralizarea serviciilor în așa mod, încât tarifele să fie accesibile pentru cetățeni.

Actualmente, în Republica Moldova dispun de sisteme de alimentare cu apă 52 de municipii și orașe şi 708 sate, ceea ce reprezintă 45,3% din localitățile țării.Categorii:Economie

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. si ce folos ca premierul isi face griji, daca moldovenii pun mina pe cutit si taie tevele care se pregatesc a fi bagate in pamint, asa cum a fost la Cimislia.

    Apreciază

  2. E pacat ca in anul 2018 , o mare parte din cetatenii tarii sa nu aiba acces la apa si canalizare! Dar si mai mare pacat e ca nici una din guvernarile anterioare nu a pus accent pe aceasta problema si nu a incercat sa o rezolve!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.