Partidul aflat la guvernare în Italia ar putea fi declarat în faliment

O instanţă din Italia a decis că partidului Liga Nordului, aflat acum la guvernare, i se poate confisca suma de 49 de milioane de euro, ca urmare a unor acuzaţii de delapidare şi fraudă.

Economie_declin

Foto: business24.ro

Formaţiunea lui Matteo Salvini riscă acum falimentul, pentru că suma este extrem de mare şi e posibil ca în conturile partidului să nu existe atâţia bani. Dar The Guardian remarcă faptul că mai există o portiţă: confiscarea acestor bani ar putea fi evitată dacă se decide schimbarea numelui partidului.

Avocaţii formaţiunii susţin că în conturi există doar 5 milioane şi jumătate de euro, bani proveniţi din donaţii. Dar surse judiciare insistă că mare parte din fonduri au fost mutate, de fapt, în conturi din străinătate.

Sechestrul impus de judecătorii din Genoa vine în urma acuzaţiilor care datează din perioada 2008. Atunci, reprezentanţii Liga Nordului ar fi folosit banii publici rambursaţi de stat pentru alegerile electorale în scopuri personale, precum cumpărarea de diamante şi lingouri de aur.

Fondatorul formaţiunii aflate la guvernare şi fostul lider al acesteia Umberto Bossi a fost recent condamnat, în primă instanţă, la 30 de luni de închisoare, dar continuă să reprezinte formaţiunea în Senat. De asemenea, trezorierul partidului a primit 4 ani şi 10 luni.

Acum, actualul lider al Ligii – Matteo Salvini – a comentat sfidător decizia judecătorilor. Susţine că acea posibilă fraudă este istorie şi că el nu a văzut niciodată acei bani.

În Italia, coaliţia de guvernare e formată din Liga Nordului şi Mişcarea 5 Stele, două formaţiuni cu puternice politici antieuropene.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.