Truc electoral? PLDM îmbrățișează dezideratul unirii R. Moldova cu România

Viitorul prosper al Republicii Moldova este garantat doar în cadrul UE, în componența căreia se vor realiza și aspirațiile seculare ale națiunii române. În perspectiva alegerilor parlamentare din 2019, PLDM acceptă dezideratul unirii Republicii Moldova cu România ca pe o expresie firească a idealului membrilor săi. O rezoluţie în acest sens a votat PLDM la Congresul al VIII-lea extraordinar desfăşurat duminică, 9 septembrie, transmite IPN.

PLDM

Foto: Dan Guțu / ipn.md

În rezoluţie se spune că, în perspectivă alegerilor din 2019, PLDM reprezintă opţiunea ce oferă şansa de renaştere, modernizare şi refacere morală și că are misiunea de a reabilita noţiunile de democraţie şi libertăți individuale. Totodată, este menţionat faptul că partidul oferă o nouă viziune asupra dezvoltării Republicii Moldova și își asumă realizarea integrală a Acordului de Asociere cu UE drept unica modalitate de obținere a statutului de țară candidat la aderare. La fel, PLDM mizează pe o coaliție largă cu partidele partenere PAS și PPDA.

În cadrul Congresului, PLDM a constatat că Republica Moldova se confruntă cu cel mai diabolic regim politic din toată istoria sa, caracterizat prin uzurparea puterii de către clientela politică a Partidului Democrat și preluarea controlului statului de un grup restrâns de persoane cu vădite inclinații spre dictatură și teroare. Potrivit PLDM, democrația a fost transformată într-o fantomă pentru mimarea unor alegeri și legiferarea unei puteri politice impuse prin fraudă electorală și intimidare.

În rezoluţie se mai spune că Republica Moldova se izolează tot mai mult la nivel internațional și devine partenerul unor regimuri autoritare. Relațiile cu UE și SUA sunt tot mai dificile, iar suportul economic și financiar, extrem de necesar țării, a devenit imposibil din cauza derapajelor antidemocratice. În schimb, regimul devine tot mai reacționar, iar manifestările de forță în raport cu orice formă de protest sunt tot mai prezente și mai violente. Sărăcia și depopularea este o consecință directă a declinului democrației și a economiei naţionale. Este o consecinţă a lipsei de viziuni şi rezultatul direct al subordonării economiei intereselor unor grupări politico-financiare, afiliate guvernării PDM.Categorii:Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Viorel Cibotaru, succesorul lui Filat la cârma PLDM: „Decizia mea nu a fost o surpriză” « Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.