Viorel Cibotaru, succesorul lui Filat la cârma PLDM: „Decizia mea nu a fost o surpriză”

Viorel Cibotaru, ex-președintele PLDM, susține că pentru majoritatea liberal-democraților decizia sa de a demisiona de la cârma formațiunii politice nu a fost o surpriză.

Viorel Cibotaru

Viorel Cibotaru. Foto: pldm.md

Într-un mesaj postat pe Facebook, Cibotaru oferă detalii pe marginea acestui subiect.

„Stimați prieteni!
Ieri, 9 septembrie, am cerut în mod statutar deputaților Congresului VIII, Extraordinar al PLDM să accepte demisia mea de onoare din funcția de Președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, pe care o dețineam din 18 iunie 2016. În raportul despre activitatea partidului în ultimii doi ani am declarat că pentru mine cel mai mult contează necesitatea de a păstra unitatea partidului, dorința de a nu ne lăsa cuprinși de disperare, de a menține un loc central în politica din Republica Moldova, de a contribui eficient la restabilirea democrației, de a continua să fim parte a mișcării de rezistență. În ultimii doi ani am reușit să păstrăm vie cauza care ne unește, să păstrăm flacăra speranței pentru un viitor european mai bun al țării noastre, să ne păstrăm pe noi înșine cu identitatea ce ne diferențiază calitativ de oponenții noștri politici. Pentru majoritatea colegilor decizia mea nu a fost o surpriză. Am ajuns la ea ca urmare a unui proces intens de consultări și discuții interne, discuții ce vizează tactica și strategia dezvoltării partidului, a participării noastre în viitoarele scrutine electorale, construcția unor parteneriate politice eficiente. Sper ca această decizie colectivă să semnifice o schimbare majoră în conducerea PLDM, să ofere șanse de afirmare a unor lideri noi, să transmită un mesaj agreabil în societate și să contribuie la consolidarea imaginii și capacităților de luptă a Partidului Liberal Democrat din Moldova”, a scris Viorel Cibotaru.


Truc electoral? PLDM îmbrățișează dezideratul unirii R. Moldova cu România


 

Amintim că duminică, 9 septembrie, șeful fracţiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a fost ales în calitate de preşedinte al formaţiunii politice. Deliu a fost susţinut prin vot unanim.Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Променяли шило на мыло! Au fost partid cu un răhat în frunte acum vor fi cu o balegă!

    Apreciază

  2. Evident ca nu a fost surpriza! Cibotaru reprezenta o marioneta politica ce era doar folosita de Nastase si Muia! Dar nici Deliu nu reprezinta o personalitate si in genere PLDM-ul demult a pierit!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.