R. Moldova se numără în continuare printre principalele pieţe de desfacere pentru produsele lactate din Ucraina. În august, veniturile obţinute din exporturile de lactate au constituit $23,4 mil., fiind cu 23% mai puţin decât în anul trecut.

lapte

Foto: timisoaraexpress.ro

Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Lapte din Ucraina, citate de Infotag, peste hotare au fost exportate 2 mii tone de lapte și frişcă în valoare de $1,4 mil. Principalii consumatori de lapte ucrainean sunt Moldova, Belarus, Libia și Polonia, cărora le-a revenit 70% din totalul exporturilor.

Același tablou se atestă şi cu vânzările de produse acidolactice, al căror export față de anul trecut a scăzut cu 10,9%, până la 481 tone în valoare de $838 mii. Principalii consumatori au fost Moldova ($176 mii) și Georgia ($107 mii).

De asemenea, Moldova a cumpărat brânzeturi ucrainene în valoare de $817 mii, din totalul exporturilor de 833 de tone în sumă de $3 mil. Moldova este devansată la acest capitol doar de Kazahstan, care a efectuat importuri în valoare de $1,3 mil.

Reclame