Cetățeancă a Ucrainei documentată pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, a fost reținută conform unei informații parvenită de la localnicii satului Tudora, raionul Ștefan Vodă. Incidentul a fost semnalat în data de 10 septembrie a.c. de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Est.

Politia de Frontiera

Foto: border.gov.md

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 au fost alertați în timpul zilei de ieri, că ar exista o posibilă trecere ilegală a frontierei de stat. În acest sens s-au întreprinse măsuri speciale de investigații în zona de responsabilitate, fiind identificată o persoană străină pe străzile satului Tudora.

În cadrul audierilor, s-a constatat că tânara în vârstă de 32 de ani, este originară din orașul Beleaivca, regiunea Odesa. Aceasta a recunoscut că a traversat frontiera moldo-ucraineană pentru a vizita un prieten, eschivându-se de la control din lipsa documentelor de călătorie.

Inspectorii PF documentează în continuare cazul sub toate aspectele legale, pentru a elucida toate circumstanțele. Persoana riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Reclame