China vrea să se unească cu Rusia contra SUA

Președintele chinez Xi Jinping a declarat marți că Rusia și China ar trebui să colaboreze pentru a se opune protecționismului comercial și împotriva a ceea ce el a numit abordări unilaterale la problemele internaționale, lăsând să se înţeleagă că face referire la politica externă americană.

Putin_Xi Jinping

Vladimir Putin și Xi Jinping

Xi a făcut comentariile la o conferință de presă de la Vladivostok, în estul Rusiei, după ce a purtat discuții cu președintele rus Vladimir Putin şi în paralel cu un forum economic, potrivit Reuters.

Preşedintele Xi, a cărui țară este înscrisă într-un război comercial cu Statele Unite, nu a menționat numele Washingtonului, dar comentariile sale au lăsat să se înţeleagă ca face strict referire la SUA și la ceea ce Moscova și Beijing consideră unilateralism inacceptabil.

„Într-o situație internațională în continuă schimbare, cu o instabilitate și o imprevizibilitate crescândă, cooperarea dintre Rusia și China are o importanță și mai mare”, a declarat Xi, potrivit unei transcrieri de pe site-ul Kremlinului.

„Împreună cu comunitatea internațională vom avansa soluții politice la problemele curente, la conflicte, vom apăra neclintit scopurile și principiile Cartei ONU, ne vom opune în comun unilateralismului și protecționismului comercial și vom promova un nou tip de relații internaționale”, a mai spus preşedintele Chinei.

defenseromania.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.