Angajații Poliției de Frontieră au descins în locuințele persoanelor suspecte în recrutarea, transportarea, adăpostirea în scop de exploatare sexuală, muncă sau servicii forţate. Perchezițiile domiciliare au avut loc ieri, 11 septembrie a.c.

Politia de Frontiera

Foto: timpul.md

În procesul documentării unei grupări criminale specializate în trafic de ființe umane, s-a inițiat cercetări asupra cauzei penale pentru faptele ilicite. După șase luni, timp în care s-au monitorizat acțiunile ilegale ale bănuiților, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au desfășurat mai multe percheziții la domiciliile acestora din municipiul Chișinău.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și operațiuni de urmărire penală, la adresele percheziționate s-au depistat și ridicate conform procedurii legale mai multe obiecte și documente ce au importanță pe caz, cum ar fi: telefoane mobile, cartele sim, laptop, carnete cu inscripții de ciornă, privind activitatea ilegală desfășurată și copii ale actelor de identitate a potențialelor victime.

perchezitie

Foto: border.gov.md

Pe cauza penală se întreprinde în continuare ample proceduri de investigații cu scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării persoanelor implicate în comiterea infracțiunii date.

Bărbații, ambii în vârstă de 46 ani, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Reclame