Pavel Filip, către șefii de la Vamă: Nu vă bateți joc de oameni. Vă rog să transmiteți dlui Vrabie și dlui Armașu

Pavel Filip le-a cerut astăzi șefilor de la Vamă să se asigure că vameșii nu admit abuzuri în activitatea lor. Asta după ce șeful Guvernului a primit o scrisoare de la un cetățean care îi spune că a fost obligat să plătească o taxă vamală de 900 lei pentru haine în valoare de 2600 de lei pe care le cumpărase din România pentru cele 2 fetițe ale sale.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

„Eu nu cred că aceasta este contrabandă adevărată care se introduce în Republica Moldova. Vă rog să transmiteți dlui Vrabie și dlui Armașu: haideți să nu ne batem joc de oameni. Eu înțeleg că au această posibilitate cei care dețin funcții în Vamă. Dar să ne facem treaba și să găsim banii care se duc pe lângă bugetul statului, milioanele care curg. Și nu vă bateți joc de bieții oameni care doar și-au adus hăinuțe pentru copiii lor. Avem cu ce lupta, avem unde căuta bani, avem de unde aduce bani în buget, dar nu alegeți calea cea mai simpla de a vă bate joc de oameni pentru a arăta cât de puternici sunteți sau pentru a vă arăta mușchii”, a menționat premierul.

Pavel Filip a mai spus că deși, la discreția vameșului, acest cetățean a fost calificat drept comerciant, bărbatul a traversat frontiera doar de două ori anul acesta.

„Am rămas șocat și de răspunsul primit de la vamă că respectivul inspector vamal nu poate fi sancționat pentru că nu există motive reale pentru asta. În același timp, el a fost atenționat să nu mai admită astfel de cazuri pe viitor. I s-a dat din deget. Părerea mea personală este că asemenea personaje nu au dreptul să lucreze în Serviciul Vamal”, a mai spus șeful cabinetului de miniștri.

Premierul a cerut responsabililor să investigheze situația și să restituie banii respectivului cetățean, precum și să-i raporteze până la sfârșitul acestei săptămâni despre acțiunile întreprinse. Potrivit legii, taxa vamală nu se aplică în cazul în care în țară se introduc bunuri pentru uz personal, dar și în cazul în care valoarea bunurilor nu depășește 300 euro.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. na, era totul bine până era zilnic CNA-ul pe acolo, si cum s-au axat pe altii, s-au apucat din nou de scheme

    Apreciază

  2. Domnule Filip, ce pretentii aveti la vama? Se lucreaza foarte bine! Saptamanal se incaseaza cate aproximativ 500 milioane de lei

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.