281 cazuri de rujeolă, confirmate în R. Moldova de la începutul anului

De la începutul anului până ieri, 12 septembrie a.c., au fost înregistrate 281 cazuri confirmate de rujeolă, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Rujeola

Foto: opiniabuzau.ro

Cea mai semnificativă creștere a numărului de îmbolnăviri a fost atestată pe parcursul lunii august, fiind înregistrate 239 cazuri confirmate.

În perioada 1-10 septembrie a.c., au fost înregistrate 5 cazuri, iar alte 4 rămân a fi suspecte și se află în proces de investigare.

Miercuri, 12 septembrie a.c., cazuri noi nu au fost înregistrate, ultimul caz de rujeolă a fost confirmat în data de 7 septembrie a.c.

Teritoriile afectate de rujeolă în perioada 01.08.2018 – 07.09.2018: Ceadîr-Lunga – 147 cazuri, Vulcănești – 34 cazuri, Ungheni – 20 cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 8 cazuri, Ocnița – 7 cazuri, Nisporeni – 4 cazuri, Hîncești – 1 caz și Chișinău – 1 caz.

Informația a fost actualizată la 12.09.2018. Pe întreg teritoriul țării se menține cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei, fiind asigurată supravegherea epidemiologică în regim de 24 de ore.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale subliniază că vaccinarea este unica și cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeolă.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.