Un mare șef riscă să fie dat afară. Pavel Filip: „Avem foarte multă rezistență în sistem”

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut responsabililor din transporturi să se asigure că softul e-Autorizație, prin intermediul căruia se vor elibera autorizațiile de transport, va fi funcțional în termenii stabiliți.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Potrivit premierului, există rezistență în sistem, pentru că eliberarea autorizațiilor prin intermediul serviciilor electronice va reduce corupția din acest sector.

„A existat foarte multă corupție la repartizarea autorizațiilor de transport, așa-numitele CEMT-uri. Știm cât plăteau transportatorii pentru aceste CEMT-uri. Iată că softul, calculatorul este exact elementul care nu ia mită. Evident ca avem foarte multă rezistență în sistem, noi am văzut acest lucru prin toate reformele care au fost promovate de către Guvern. Eu știu că acest soft care urma să fie pus în aplicare încă de la 1 septembrie nu lucrează. Dle ministru Gaburici, vă solicit să monitorizați personal și pe această cale public îi transmit un mesaj dlui director ANTA, Vsevolod Bocșanean: dacă acest soft nu va fi funcțional în ziua stabilită, aceasta va fi ultima lui zi de lucru”, a spus Pavel Filip.

În context, premierul a cerut tuturor funcționarilor să își facă meseria conștiincios. „Am obosit de ședințe și indicații. Vreau ca fiecare să își facă treaba fără ca să fie mânat din urmă. Numai atunci când avem probleme pe care le semnalăm, se pornește carul din loc. Altfel nu”, a punctat acesta.

De la 1 septembrie intră în vigoare câteva modificări la Codul Transporturilor Rutiere, care se referă la eliberarea autorizațiilor pentru transport în mod electronic. Primirea cererilor se va face până la sfârșitul lunii octombrie, iar repartizarea autorizațiilor – până pe 15 decembrie.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Cred ca asta a fost un imbold bun de a se misca si a face totul la timp, asta in caz ca-si iubeste serviciul.

    Apreciază

  2. Cred că cu toții ne dăm seama de ce se încearcă tărăgănarea punerii în aplicare a acestui soft, cert este că după ce va fi funcțional, la eliberare autorizațiilor, elementul de mită va dispărea complet.

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Filip face minuni! Sistemul „e-Autorizație transport”, funcțional « Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.