Ghimpu: În Parlament vom face coaliție cu cei care vor vota unirea

Președintele PL, Mihai Ghimpu, susține că următoarele alegeri parlamentare care urmează să aibă loc în luna februarie 2019 vor fi complicate. Aceasta pentru că vor fi organizate în baza sistemului de vot mixt. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

mihai-ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: radiochisinau.md

Mihai Ghimpu susține că atunci când va ajunge în Parlament, PL va face coaliție cu formațiunile care vor vota pentru unirea Republicii Moldova cu România. Mihai Ghimpu spune că și-ar dori ca la 1 decembrie curent să se facă unirea dintre Republica Moldova și România și nu va mai fi nevoie de alegerile parlamentare din februarie 2019.

Ion Dron, președintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice, consideră că partidele existente în prezent pe eșiсhierul politic de dreapta nu au capacitatea să preia puterea. De aceea, în opinia lui, este nevoie de o coaliție între acestea. „În opinia mea, astăzi toți doresc de unul singur să vină la guvernare. Nu este posibil în Republica Moldova ca un singur partid să dețină puterea, este nevoie de alianțe. Alianțele nu ar trebui să fie din două-trei partide, dar cât mai multe fiindcă atunci când politicienii se ceartă, ei nu au timp să fure”, spune Ion Dron.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.