R. Moldova s-a alăturat Zilei Globale a Curățeniei

În Republica Moldova se desfășoară astăzi Ziua Globală a Curățeniei. Astfel, țara noastră s-a alăturat inițiativei la care participă 150 de state din întreaga lume. În cadrul acesteia, toți cetățenii sunt îndemnați să se implice în acțiuni de curățenie în locurile publice din localitățile lor.

Curatenie_salubrizare_gunoi

Foto: fb.com/silviaradu.md

La nivel mondial, peste 380 milioane de oameni din 150 de țări vor participa la acțiuni de curățenie în cadrul inițiativei. Organizatorii acesteia își propun să adune 500 milioane tone de gunoi din natură și spații publice.

În Republica Moldova, de Ziua Mondială a Curățeniei, mișcarea socială „Hai Moldova” își propune să mobilizeze cel puțin 100 mii de cetățeni pentru colectarea a peste o mie de tone de deșeuri din spațiile verzi și locurile publice din toată țara.

În capitală, reprezentanți ai autorităților publice locale, împreună cu voluntarii „Hai, Moldova”, vor participa la acțiuni de salubrizare și strângere a gunoiul din parcuri și zone publice.

Autoritățile mai multor localități din țară au anunțat că se vor alătura inițiativei.

Începând cu anul 2011, în Republica Moldova este organizată Ziua Națională a Curățeniei. Mișcarea socială „Hai Moldova” a reușit să convingă peste 230 000 de oameni să participe la aceasta de-a lungul timpului. În aprilie 2011, au fost mobilizați peste 113 mii de oameni, iar în mai 2012 – 111 mii. În martie 2018, au fost mobilizați 10 mii de chișinăuieni, care au ieșit să facă curat în capitală. În total, în această perioadă voluntarii „Hai Moldova” au colectat din spațiile verzi peste 15.000 tone de gunoi din 854 de localități. La acțiune s-au alăturat sute de companii private, instituții de stat și autorități publice centrale și locale, persoane publice și politicieni.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.