Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința a trei persoane – un bărbat și rudele acestuia – de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Catuse_euro_coruptie

Foto: patraru.ro

Temei de a porni urmărirea penală a servit plângerea unui bărbat din Ungheni, căruia i-au fost estorcate mijloace bănești în sumă de 23.000 de euro, pentru a-i elibera fiul din detenție.

Conform materialelor cauzei, fiul denunțătorului, activând în calitate de polițist de sector într-un sat din Ungheni, a fost reținut și era cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de tortură, în februarie 2017. Concubina acestuia l-a convins pe denunțător, că fratele ei, poate contribui la eliberarea fiului acestuia din detenție, în schimbul unei sume de 23 000 euro.

În urma unei discuții prin Skype cu fratele concubinei fiului său, aflat la muncă în Rusia, denunțătorul a fost convins de ultimul, în virtutea faptului că a activat anterior în calitate de polițist, că are cunoștințe printre procurori și judecători, care ar putea soluționa favorabil situația celui deținut, cu eliberarea acestuia și recalificarea faptei comise. În schimbul „serviciilor” respective, a solicitat transmiterea a 23.000 de euro către rudele sale. Deși ulterior suma a fost transmisă integral estorcătorilor, fiul denunțătorului a rămas în detenție, într-un final fiind condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare.

Cei trei membri ai familiei, învinuiți de trafic de influență, dintre care doar unul își recunoaște vina, riscă o pedeapsă cu amenda de la 4000 la 6000 u.c. sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.

În vederea atragerii la răspundere penală a concubinei celui condamnat, implicată activ în schema de estorcare, aceasta a fost anunțată, de către procurori, în căutare internațională.

Reclame