Democrat acuzat de presiuni asupra deputaților

„Liderul neformal al democraților din Găgăuzia, Nicolai Dudoglo, utilizează toate pârghiile de presiune asupra corpului deputaților, în special, asupra liderului Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Vladimir Kîssa”. Această opinie a exprimat-o vineri, pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele organului legislativ al autonomiei, Alexandr Suhodolski.

Alexandr Suhodolski

Alexandr Suhodolski. Foto: moldovacurata.md

Suhodolski consideră că Dudoglo categoric nu acceptă inițiativa bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, cu privire la stabilirea alegerilor șefului autonomiei pe 17 februarie 2019.

„Această dată pune îl pune pe Dudoglo și colegii acestuia în fața unei alegeri dificile: campania parlamentară sau campania bașcanului. Desigur, ei doresc să ia puterea în regiune cu sprijinul Chișinăului, dar în acest caz există o mare frică de a rămâne fără nimic. Să mergi în alegerile parlamentare înseamnă să alegi „vrabia din mână”, dar vrei să prinzi şi „cioara de pe gard”, consideră Suhodolski.

El a subliniat că de la Kîssa „se cere să împiedice prin orice mijloace discutarea datei alegerii bașcanului la sesiunea APG din 21 septembrie”.

Vicespeakerul APG consideră că la sediul Partidului Democrat din Comrat se discută ideea de a organiza o ședință a APG pe 5 octombrie, pentru a utiliza resursele administrative ale PDM de a nu susține inițiativa bașcanului.

„Dudoglo are nevoie ca de aer de o altă dată a alegerilor bașcanului, fie pe 21 aprilie sau chiar mai târziu. În această situație, îi îndemn pe toți deputații și personal pe speakerul APG să nu cedeze presiunii și amenințărilor, ci să se conducă de interesele locuitorilor Găgăuziei”, a îndemnat socialistul.

Amintim că Irina Vlah a propus ca alegerile ordinare ale bașcanului să aibă loc pe 17 februarie 2019 (cu o săptămână înainte de alegerile în Parlamentul Moldovei). Legislația Găgăuziei prevede că „alegerile noi ale şefului Găgăuziei se desfășoară nu mai târziu de trei luni de la apariția funcţiei vacante”. Irina Vlah a anunțat că va candida pentru al doilea mandate de başcan.Categorii:Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.