Misiunea OSCE în Moldova a emis astăzi un comunicat în care şi-a exprimat îngrijorarea referitor la exercițiile militare organizate de către așa-numitele forțe armate transnistrene (FAT) în Zona de Securitate, lângă Tiraspol pe data de 14 septembrie.

OSCE.org

Foto: osce.org

Potrivit sursei citate, o echipă OSCE a fost trimisă în zonă și a putut să observe o parte a unui exercițiu pe râul Nistru în apropierea Tiraspolului. „Echipa a putut monitoriza aceste activități fără restricții din partea FAT”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, observatorii OSCE au anunţat toate delegațiile din cadrul CUC prin intermediul canalelor stabilite, în conformitate cu Principiile de cooperare dintre Comisia Unificată de Control (CUC) și Misiunea OSCE în Moldova din 2004 şi a îndemnat toate părțile implicate în proces să îşi respecte angajamentele luate anterior.

Acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992 prevede că exercițiile militare în Zona de Securitate trebuie să fie autorizate de către CUC. Acest lucru nu a fost făcut în cazul aplicațiilor din 14 septembrie.

Moldpres

Reclame