Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 10-16 septembrie, 432,7 milioane lei, fiind perfectate per total 9.970 de declarații vamale.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 163 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, piese auto, produse alcoolice, țigarete, anabolizante etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 50 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 190.115 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 101.056 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19.950 și respectiv 14.000 de traversări.

Reclame