Dacă alegerile parlamentare vor fi libere și corecte, blocul din care va face parte Partidul Acțiune și Solidaritate va obține majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către președinta PAS, Maia Sandu. Potrivit ei, există riscul ca aceste alegeri să nu fie recunoscute la nivel internațional, dacă vor exista multe cazuri de falsificare, transmite IPN.

Maia Sandu

Maia Sandu. Foto: tribuna.md

Maia Sandu susține că este examinată și varianta că blocul electoral va fi în opoziție parlamentară, dar va lupta pentru a obține majoritatea.

„În situația în care ne aflăm, când oamenii pleacă și când această guvernare a demonstrat ce poate și ce își dorește pentru noi toți, nu ne putem permite ca acest lucru să mai continue încă patru ani”, a spus președinta PAS în cadrul emisiunii „Important”, de la postul de televiziune TVC21.

Maia Sandu spune că oamenii înțeleg că liderul PDM și președintele Igor Dodon conlucrează și sunt conștienți de faptul că, dacă votează pentru primul, înseamnă că votează și pentru al doilea și invers. De aceea, contează pe un rezultat bun al blocului la următorul scrutin. Maia Sandu își dorește ca blocul electoral, din care va face parte și PAS, să reprezinte întreaga societate.

Reclame