Pavel Filip: „Motoarele economiei funcționează în ritm alert”

„Am încercat să fim pentru mediul de afaceri un partener, să stimulăm producătorii și investițiile, dar și să aplicăm sancțiuni atunci când e cazul, și înțelegem că am mers bine până acum. O creștere economică de 5,2% înseamnă că motoarele economiei funcționează în ritm alert”, a spus premierul Pavel Filip.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) a constituit peste 44 miliarde de lei în trimestrul II al anului curent. Cea mai mare contribuție la creșterea PIB o au comerțul, cu peste 20 la sută, și sectorul industrial, cu 15 la sută. Contribuții esențiale au, de asemenea, sectorul agricol și cel al construcțiilor.

În prima jumătate a anului curent PIB a crescut cu 4,5%, faţă de perioada similară a anului 2017.

„Deși este un rezultat bun, comparativ cu țările din regiune, știm că trebuie să muncim de câteva ori mai mult, ca să ajungem la nivelul altor state. Cert este că știm ce avem de făcut. Cifrele nu mint. În 2016 am stabilizat sectorul bancar, în 2017 economia și-a revenit, în 2018 construim”, a subliniat Pavel Filip.Categorii:Economie

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Opozitia PAScuDA de vreo 4 ani fute capul, dar cad ca doar la critici se rezulta, iar guvernarea tace si face, defapt tace si lucreaza din creu.

    Apreciază

  2. Cind se depune efort evident si rezultatele nu se lasa mult de asteptat, numai cei ce se ocupa de nimicuri parvin cu declaratii de critica ca Muia si Nastase, defapt ei cu alt ceva nici nu sint in stare sa se ocupe.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.