Polițist de patrulare, reținut pentru trafic de influență

Un polițist de patrulare din Bălți a fost prins ieri în flagrant delict de ofițerii şi procurorii anticorupție în timp ce primea 200 de euro de la o persoană căreia i-ar fi promis că o scapă de răspundere pe un caz de accident rutier.

politie_mita_euro

Foto: trm.md

Potrivit denunțătorului, bănuitul i-ar fi dat asigurări că ar avea influență asupra ofițerului de urmărire penală, în procedura de examinare a căruia se află materialele pe faptul accidentului produs la finele lunii august 2018, și că-l poate determina să adopte o decizie finală favorabilă.

Pe circumstanțele denunțate, DGT Nord a CNA a pornit o urmărire penală pentru trafic de influență, iar polițistul a fost prins în flagrant în preajma Teatrului „Vasile Alecsandri” din municipiul Bălți, în timp ce primea 200 de euro, transmiși sub controlul CNA.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 150.000 de lei.

În prezent, se întreprind acțiuni în vederea elucidării tuturor circumstanțelor cazului și identificării persoanelor implicate.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.