Dodon calcă pe grebla unei noi suspendări? Candidatura Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubuc ar putea fi respinse

Candidatura Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc la funcţia de ministru ar putea fi respinse de preşedintele Igor Dodon. Despre aceasta a declarat aseară însuși Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: epa.eu

Președintele a confirmat că a discutat cu premierul Pavel Filip referitor la candidaturile pentru funcțiile de ministrul al Sănătății, Protecției Sociale și Familiei și ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, menționând că a rămas surprins de una din aceste candidaturi anunțate, fără să precizeze despre cine anume este vorba.

„Am primit în scris propunerile, una dintre candidaturi a fost o surpriză, cred că nu e vorba să venim cu detalii suplimentare. Voi semna demisia, vom examina cu colegii și vom lua decizia, pentru mine contează profesionalismul. Voi discuta cu prim-ministrul, dacă e gata să accepte niște modificări, apoi vom decide. Nu exclud că ar pute fi situația că noi nu vom accepta niciuna din aceste candidaturi”, a declarat Dodon.

Președintele a spus că Decretele de demisie a Svetlanei Cebotari și Liviu Volconovici din funcția de ministru vor fi semnate miercuri dimineață, 19 septembrie. Totodată, șeful statului și-a exprimat nedumerirea în legătură cu desemnarea noilor miniștri cu patru luni înaintea alegerilor parlamentare.

„Consider că tot Guvernul trebuie schimbat. Trebuie să fie un Guvern nou, tehnocrat și acesta va fi în scurt timp după alegeri. Nu înțeleg de ce au făcut acum aceste schimbări. Decretul de demisie va fi semnat mâine dimineața, dar cei doi miniștri încă nu vor fi aprobați”, a menționat șeful statului.

Șeful statului este de părere că probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate va fi una foarte mare, referindu-se la problemele ce pot apărea la crearea majorității parlamentare după alegerile din 24 februarie 2019.

Dodon a reiterat că politicile promovate în țară trebuie să corespundă interesului Moldovei și că la viitoarele parlamentare va candida din partea PSRM pentru a avea pârghii reale de a implementa programul pe care și l-a propus.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.