Opinie la „Politica Nataliei Morari”: PDM pregătește opinia publică pentru o posibilă coaliție cu PSRM și Partidul Șor

PDM pregătește opinia publică pentru o posibilă coaliție cu PSRM și Partidul Șor în viitorul Parlament. De asemenea, nu este exclusă varianta de a forma un bloc electoral sub un brand electoral nou. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

PDM

Foto: canal3.md

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, consideră că distanțarea partidului de guvernare de vectorul european nu a apărut din senin. Potrivit lui, este evident că după ce a sugrumat PLDM-ul și a alungat PL-ul de la guvernare, PDM a rămas singur și și-a luat această mască a integrării europene.

„În timp, au făcut acțiuni care nu se pliau pe acest mesaj începând cu arestări sumare, schimbarea sistemului electoral în dezacord cu Comisia de la Veneția, după care invalidarea alegerilor de la Chișinău, expulzarea cetățenilor turci, cetățenie pentru bani, niște chestiuni pe care nu au putut să le consume nici cetățeanul Republicii Moldova, nici nu puteau fi vândute în exterior partenerilor de dezvoltare”, spune Valeriu Munteanu.

În opinia lui Munteanu, PDM pregătește opinia publică de pe acum pentru o posibilă coaliție cu PSRM sau Partidul Șor după următoarele alegeri parlamentare. De asemenea, este posibil să se formeze un bloc electoral ca un brand electoral nou, dat fiind reputația proastă a PDM.

Analistul Cornel Ciurea este de părere că promovarea integrării europene a fost exagerată în ultimii ani din partea PDM.

„Partidul Democrat în această perioadă a vrut să fie mai catolic decât Papa pentru că cursul pro-european a adus anumite avantaje și aduce în continuare, dar ei au forțat cumva nota în această dragoste pro-europeană și acum nu au abandonat-o, dar revin la realism. Acum cursul pro-european înseamnă atenția față de cetățeni și dacă aici crește nivelul de trai, europenii ar putea să ne privească cu alți ochi”, spune Corneliu Ciurea.

Recent, PDM a anunțat că se poziționează, începând cu perioada imediat următoare, ca fiind un partid „pro-Moldova”, partid care acționează pentru toți moldovenii și cu o agendă care are drept prioritate problemele oamenilor.Categorii:Opinii

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. Citesc stirile si cate opinii aud zilnic de la diferiti actori politici, vor face cineva ceva sau pur si simplu vor vorbi in dodii.

    Apreciază

  2. Munteanu îți recomand să consulți un psihiatru, poate nu este totul pierdut.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.