Reflecțiile lui Marian Lupu despre „pro-Moldova”, făcute praf: Trei decenii a bătut apa-n piuă

Scriitorul Mircea Ciobanu a analizat reflecțiile liderului fracțiunii parlamentare a PDM, Marian Lupu, despre „Pro-Moldova”, mesaj care definește noul avânt politic al democraților. Într-o succintă analiză publicată pe Facebook, Mircea Ciobanu se întreabă de ce Marian Lupu, care nu a coborât din fotoliul de guvernant din anul 1991, este preocupat abia acum de „o viață mai bună pentru toți cetățenii din țară”.

Mircea Ciobanu

Mircea Ciobanu. Foto: fb.com/mircea.ciobanu.5

Marian Ilici LUPU a decis să-şi dea cu părerea, să lumineze poporul, ca să nu zică lumea că nu e la curent cu politica partidului. Iată înţeleapta lui luminare:

„Pro Moldova este despre o viață mai bună pentru toți cetățenii din țară, ceea ce ar trebui să fie obiectivul de bază al tuturor oamenilor politici. Când aud voci împotriva unui astfel de program bun, mă întreb care sunt intențiile ascunse ale acestor oameni. Și mai ales, ce au făcut ei pentru Moldova? De ce nu vor ei să pună umărul la bunăstarea moldovenilor și vin doar cu declarații veninoase? Sigur că toți putem fi analiști și critici, dar cred că ar fi mai constructiv pentru Moldova dacă ne-am îndrepta eforturile spre a face lucruri concrete, care chiar să dezvolte țara”.

Staţi să înţeleg şi eu. „O viaţă mai bună pentru cetăţenii din ţară” – asta, zice fostul preşedinte de parlament, de ţară, de fracţiune, de partid, omul care nu a coborât din fotoliul de guvernant din 2001, dar de fapt, din 1991, de când a fost angajat la Ministerul Economiei, trebuie să fie „obiectivul de bază al oamenilor politici”. Adică Marian Ilici, cu toate partidele cu care a condus – fără excepţie, fără pauze de opozant – aproape trei decenii şfichiul ăsta de ţară, a bătut până acum apa-n piuă! Şi iată-l că abia acum (sic!) i s-a ridicat a „viaţă bună pentru cetăţeni”. De ce nu a pus şi el „umărul la bunăstarea moldovenilor” şi s-a trezit abia la spartul târgului că „ar fi mai constructiv” dacă „ne-am îndrepta eforturile spre a face lucruri concrete, care chiar să dezvolte ţara”?

Ce i-a făcut să se trezească acum cu grija „pentru Moldova”? Mai ales că-i plină pădurea politică de atâţia îngrijitori, de la colhoznicul Şor, la ducele de Athos…

Amintim că, recent, liderul democrat Vlad Plahotniuc a anunțat că, în perioada următoare, PDM va trece prin mai multe schimbări privind modul în care activează și se va autodefini drept un partid pro-Moldova.

Reclame


Categorii:Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.