Președintele Igor Dodon susține că nu va semna decretele de numire a noilor miniștri. Anunțul a fost făcut aseară la postul NTV Moldova. La rândul său, premierul Pavel Filip critică dur declarațiile lui Dodon.

Igor Dodon_Pavel Filip

Igor Dodon și Pavel Filip. Foto: tribuna.md

„Acești noi candidați nu vor face nimic până la alegeri, nu vor reuși și sunt departe de a face ceva. Cred că asta se face pentru a ridica candidații și pentru a-i lansa la alegerile parlamentare, să candideze pe circumscripții. Cred că fiecare trebuie să se ocupe cu ceea ce îi iese bine”, a declarat Igor Dodon, citat de Unimedia.

Mai mult, șeful statului a menționat că nu are nimic împotriva candidaturii Silviei Radu la Ministerul Sănătății, însă „trebuie să știi care e diferența dintre aspirină și paracetamol”.

Premierul Pavel Filip susține că refuzul președintelui este „o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist”.

„Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă”, a scris premierul Filip pe pagina sa de Facebook.

Filip susține că se va adresa din nou Curții Constituționale „pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”.

Amintim că președintele Dodon a semnat decretele cu privire la demiterea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. Asta după ce PDM a anunțat marți, 18 septembrie, remanieri la Guvern. Astfel, în locul ministrului Cebotari ar urma să vină Silvia Radu, ex-primar interimar de Chișinău, iar în locul lui Volconovici a fost propusă candidatura lui Nicolae Ciubuc.

Reclame