Dodon, în pragul unei noi suspendări. Filip: „Își anulează de unul singur rolul instituțional”

Președintele Igor Dodon susține că nu va semna decretele de numire a noilor miniștri. Anunțul a fost făcut aseară la postul NTV Moldova. La rândul său, premierul Pavel Filip critică dur declarațiile lui Dodon.

Igor Dodon_Pavel Filip

Igor Dodon și Pavel Filip. Foto: tribuna.md

„Acești noi candidați nu vor face nimic până la alegeri, nu vor reuși și sunt departe de a face ceva. Cred că asta se face pentru a ridica candidații și pentru a-i lansa la alegerile parlamentare, să candideze pe circumscripții. Cred că fiecare trebuie să se ocupe cu ceea ce îi iese bine”, a declarat Igor Dodon, citat de Unimedia.

Mai mult, șeful statului a menționat că nu are nimic împotriva candidaturii Silviei Radu la Ministerul Sănătății, însă „trebuie să știi care e diferența dintre aspirină și paracetamol”.

Premierul Pavel Filip susține că refuzul președintelui este „o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist”.

„Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă”, a scris premierul Filip pe pagina sa de Facebook.

Filip susține că se va adresa din nou Curții Constituționale „pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”.

Amintim că președintele Dodon a semnat decretele cu privire la demiterea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. Asta după ce PDM a anunțat marți, 18 septembrie, remanieri la Guvern. Astfel, în locul ministrului Cebotari ar urma să vină Silvia Radu, ex-primar interimar de Chișinău, iar în locul lui Volconovici a fost propusă candidatura lui Nicolae Ciubuc.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Dodon nici nu poate indeplini , functiile lui de baza! Pentru ce mai avem presedinte? Ca sa manince capsune si sa dea medalii?

    Apreciază

  2. Dondon animala nimic nu vrea sa faca pentru al sau popor, iar asteapta ca cineva sai faca lucru, dece se rabda toate acestea? sa fie demis daca nu stie sa isi exercite funcția asa cum trebuie.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.