Opinii la „Politica Nataliei Morari”: De ce PDM și-a schimbat viziunea

Partidul Democrat și-a schimbat viziunea, poziționându-se ca fiind un partid pro-Moldova, pentru că este înfrtânt pe câmpul european. În plus, această schimbare ar fi avut loc pentru că cetățenii și-ar fi pierdut încrederea în viziunea pro-europeană. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

PDM

Foto: canal3.md

Deputatul socialist Adrian Lebedinschi susține că lozinca pro-Moldova văzută de socialiști înseamnă o țară care are relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul, este o țară care are grijă de cetățenii săi atât pe teritoriul statului, cât și în afara lui. Potrivit lui, până acum, majoritatea cetățenilor susținea vectorul european, iar acum sondajele arată că cetățenii și-au pierdut încrederea în această viziune. Democrații au considerat că pe moment pierd eșichierul de dreapta și ei sunt nevoiți să se miște spre centru. „Ei iau mesajul nostru pentru ca să încerce să ne denigreze pe noi și să distrugă ideea de a integra Moldova, așa cum au distrus-o și pe cea cu integrarea europeană”, a spus Adrian Lebedinschi.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, consideră că Pro-Moldova nu este nici o strategie, nici o tactică, este pur și simplu o lozincă banală, atât în cazul PSRM, cât și în cazul PDM. „În cazul PDM nu este altceva decât recunoașterea de către Partidul Democrat că sunt înfrânți pe câmpul european pentru că nu mai au susținere”, spune Mihai Popșoi.

Politicianul a declarat că potrivit surselor din interiorul PDM sondajele interne ale partidului arată că formațiunea se află sub pragul electoral. „PDM-ul nu a găsit nicio altă sursă decât să încerce această lozincă Pro-Moldova care nu este altceva decât un eufemism”, a afirmat Mihai Popșoi.Categorii:Opinii

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Ambasadorul SUA Pettit de asemenea a spus ca pozitia pro Moldova a PDM este una corecta!

    Apreciază

  2. Nu o vad ca pe o schimbare de viziune. Vectorul european ramine, doar ca au concretizat ca angajamentul lor este in primul rind fata de Moldova.

    Apreciază

  3. Inca in 2016 Ambasadorul UE in Moldova a spus ca e nevoie de un partid PRO-Moldova

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.