Elicopter militar, prăbușit în Transnistria. Autoritățile separatiste: A fost un „accident”

Un elicopter militar s-ar fi prăbușit în Transnistria, potrivit unor surse citate de presa de la Chișinău. În același timp, administrația sepratistă transnistreană afirmă că elicopterul ar fi doar accidentat și a suferit „defecțiuni mecanice”.

Elicipter militar_Mi

Soarta celor trei persoane care se aflau la bordul elicopterului MI-8 din dotarea forțelor armate ale separatiștilor transnostreni nu este clară, potrivit unor surse citate de Runway 08.

Așa-zisul minister al apărării de la Tiraspol confirmă incidentul, însă susține că cei aflați la bord au s-au ales doar cu răni ușoare.

„La 20 septembrie 2018, în timpul încercării motoarelor și a grupurilor de putere ale elicopterului Mi-8T prin pornirea motoarelor și a sistemelor de verificare, a avut loc un accident. Corpul elicopterului a fost deteriorat mecanic, iar trei membri ai echipajului au primit leziuni minore. La fața locului, au primit îngrijirea medicală necesară”, se spune într-un comunicat oficial.

Potrivit sursei citate, a fost inițiată o anchetă, pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs acest „accident”, iar printre cauzele posibile ar fi „defecțiunea la transmisia șurubului de direcție, care duce la pierderea stabilității și manipularea elicopterului”.Categorii:Transnistria

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.