Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 17-23 septembrie, 451,3 milioane de lei, fiind perfectate per total 10.870 de declarații vamale.

Serviciul Vamal

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 154 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, produse cosmetice, piese auto, țigarete etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 27 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 102.482 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 96.621 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18.827 și respectiv 13.906 de traversări.

Reclame