Miniștrii desemnați au depus jurământul de învestire

Noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc și cel al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu, au depus astăzi jurământul de învestire. Decretele de numire a celor doi au fost semnate de șeful Legislativului Andrian Candu, care a exercitat temporar interimatul funcției de președinte al țării.

Nicolae-Ciubuc_Silvia-Radu

Ieri, magistrații Curții Constituționale au decis suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingând de două ori candidaturile propuse de Prim-ministrul Pavel Filip.

Speakerul Andrian Candu l-a felicitat pe premierul Pavel Filip pentru alegerea făcută în cazul noilor miniștri deoarece ambii candidați au excelat în domeniile în care au activat anterior. El a specificat că ministerele pe care le vor prelua Silvia Radu și Nicolae Ciubuc sunt unele importante, unde cetățenii așteaptă schimbări și reforme.

Premierul Pavel Filip i-a felicitat pe noii membri ai Cabinetului de miniștri și a menționat că cei doi vor trebui să muncească în forță pentru ca în cele cinci luni de mandat să aprobe o serie de reforme importante pentru cetățeni.

La începutul săptămânii trecute conducerea PDM a anunţat că doi miniştri din Guvern vor fi schimbaţi. Astfel Silvia Radu a fost propusă pentru conducerea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, iar Nicolae Ciubuc a fost desemnat pentru funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Silvia Radu este de meserie jurist şi filolog, și-a început activitatea în sectorul energetic în 1995. Ulterior, în perioada 2008-2015, a condus Gas Natural Fenosa. Din noiembrie 2017 până în aprilie 2018 a deținut funcția de primar interimar al capitalei.

Nicolae Ciubuc a fost până astăzi director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. El a deţinut acest post din septembrie 2016.

Moldpres

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.